Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

20 бързи въпроса към... Боби Косатката

11 октомври 2024, 09:11 часа • 487 прочитания

Борислав Мудолов, популярен като Боби Косатката, е сред по-любимите и разпознаваеми рок гласове и лица – като вокал най-вече на великаните „Тангра“ в последните години, но и на собствената му група „Der Hunds” и като част от „Intelligent Music Project“. Зададохме му нашите 20 въпроса, а Косатката ги схруска набързо, сякаш са дребна херинга: 

Как би обяснил работата си на първокласник? 

Правил съм го! Но пред второкласници в класа на малкия ми син – Пешо. Просто им гостувах в класната стая с китара в ръка и им попях и посвирих. После ме засипаха с въпроси, но те бяха толкова искрени и мили, че с удоволствие отговарях на всеки един от тях.

Какво не би работил никога, дори и да трябва да живееш под мост? 

Че какво му е лошото под моста. Шегувам се! Работил съм различни неща. Дипломирал съм се като машинен инженер, а преди това завърших техникум, като радио и телевизионен техник. Ето това последното не бих го работил, а и не знам дали вече съществува.

Извънземните идват и искат да унищожат по-ненужната част от човечеството – каква полза от себе си би изтъкнал пред тях? 

Няма да ги лъжа. Ще кажа направо „Стреляйте!“. Но все се надявам да дойдат с мир. Ако ли не – то поне с ракия.

Твой вреден навик, с който губиш битката всеки ден? 

Ееей! Нали щеше да е кратко интервю! Сега ако почна да изреждам, отиде един час.

Полезно умение, което скоро усвои? 

Да отговарям на идиотски въпроси (смее се)!

В коя знаменитост беше влюбен като малък? 

Това предполага да е жена. А първите ми идоли още като дете бяха музиканти. Ако това се има предвид, бих посочил фронтмена на Металика – Джеймс Хетфийлд.

Голяма беля, която си правил? 

Много са. Помня как с един съученик си палехме огън на последния етаж на една поизоставена къща в квартала и накрая, без да искаме, запалихме покрива. Тичахме с малки бутилчици в блока отсреща, да наливаме вода, за да го изгасим. Но не успяхме...

Мъдър съвет, който си давал? 

„Бъди, какъвто си!“. Не се шегувам. Преструваш ли се, всички го усещат по един или друг начин. Единственият проблем е, че мъдростта не идва от мен, а от опита. И че цитатът не е мой, а на великия български поет и текстописец Александър Петров.

Кое в социалните мрежи те вбесява най-лесно? 

„Най-лесно“ е добре казано. Разни влогъри, блогъри, млогъри и т.н. съвременни гурута, които си нямат грам представа от истинския живот. Извън този, виртуалния.

С какво ядене и пиене да те почерпи онзи, който иска да ти се хареса бързо? 

Вряла шкембе чорба, ледено студена наливна бира и пукана люта чушка с оцет и чесън. Много прозаично, нали?

Хобито, за което много би искал да имаш време? 

Семейството си и личният живот.

Най-глупаво загубеното време от теб напоследък? 

Играя някакви игрички на телефона. Но като се усетя, че прекалявам, направо ги деинсталирам.

Място или град, който наскоро се настани в сърцето ти? 

Твърде много обикалям и срещам великолепни хора. Понякога има комбинация между хората и природата, което прави мястото много любимо. Нарочно ще се въздържа да цитирам конкретно място, защото рискувам да обидя други хора в различни райони на страната, които много обичам.

Нещо, за което похарчи неразумно много пари? 

За музикални инструменти и техника, разбира се! Въпреки, че аз не съм маниак. Има една шега, която върви между музикантите в интернет пространството: „Ако искаш да направиш един човек беден за една седмица – открадни му портмонето. Ако искаш да го направиш беден за цял живот – научи го да свири на инструмент и да си купува техника за него.“. Много хора, които познавам, разбират значението на тази мъдрост.

България ще се оправи тогава, когато... 

... хората в нея решат, че искат тя да се оправи. Твърде много наши сънародници гледат на България като на мащеха, а не осъзнават, че самите те са държавата. Не някакви си там политици, институции и т.н.

Като кой литературен или филмов герой би желал да поживееш за месец? 

Прочел съм толкова много книги и въпреки това не ми хрумва веднага в кожата на кого бих влязъл. Може би защото повечето литературни герои са все страдащи или доста изтерзани. Дори и забавният Артър Дент от „Пътеводител на галактическия стопаджия“ е загубил не само дома си, ами че и цялата планета Земя. По-скоро бих искал да съм някой рицар-джедай от Star Wars, за да опитам въздействието на Силата върху някои хора.

Муха на стената на коя важна за теб личност би искал да си? 

Много са. Леонардо да Винчи, Моцарт, Алберт Айнщайн, една дузина древногръцки учени и много други. Все мозъци, които не разбирам как са сътворили неща, които милиони наши съвременници ползват. Без изброените от мен да са имали достъп до съвременното познание и технологии. Да не кажа, че те са ги изградили.

Ако свръхсила ти обещае, че ще настъпи световен мир и благоденствие, но в замяна трябва да набиеш трима човека – кои ще са те? 

По принцип аз съм пацифист и не желая да бия никого! Въпреки, че има немалко политици и задкулисни кукловоди, които го заслужават не само в България, но и на световно ниво. Но съм сигурен, че това няма да промени почти нищо. Така че, да – ще ни трябва свръхсила. Добре, че сте се сетили.

Ако се преродиш в животно, кое да е то? 

Е, сега! Що за въпрос! Косатка естествено!

Ако беше благородник, какъв девиз би бил изписан на герба ти? 

„И нека музиката бъде с теб“

Милен Антиохов
Милен Антиохов Отговорен редактор
Новините днес