Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заплашвали Немцов заради позицията му за "Шарли Ебдо"

28 февруари 2015, 12:26 часа • 17902 прочитания

Руският опозиционен лидер Борис Немцов е получавал заплахи заради позицията си относно разстрела в редакцията на списание „Шарли ебдо“ във Франция. Това стана ясно от изявление на официалния представител на Следствения комитет на Русия Владимир Маркин, предаде Газета ру.

„В следствието имаме сведения, че Немцов е получавал заплахи, във връзка с неговата позицията за разстрела в „Шарли ебдо“ в Париж“, каза Маркин.

Немцов бе застрелян тази нощ в Москва. Днес на лобното му място московчани носят цветя и палят свещи. В момента на Големия Москворецки мост, който се намира в центъра на руската столица, има няколко десетки журналисти и скърбящи граждани.

Много от световните лидери изразиха възмущението си от показното убийство. Сред тях бе германският канцлер Ангела Меркел. „Канцлерът цени смелостта на бившия вицепремиер, който винаги открито е изразявал критиката си към политиката на правителството. Тя изразява своите съболезнования към роднините му и призовава президента Владимир Путин да обезпечи бързото разследване и наказване на виновниците“, се казва в съобщение на германското правителство. 

Към момента се работи по три версии за причините за престъплението.

Припомняме, че в началото на годината ислямисти нахлуха в редкацията на сатиричното френско списание "Шарли Ебдо" и убиха 12 души. Изданието бе известно с карикатурите си на религиозна, политическа и социална тематика.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес