Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Външният министър на Литва за Путин: Запада може да дочака ефекта Пърл Харбър

02 януари 2024, 11:14 часа • 12716 прочитания

Ако не победим Русия сега, това означава, че избраният от нас път е да понесем невероятни и ненужни загуби. Това написа литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис в социалната мрежа X. По думите му Запада може да изчака „ефекта Пърл Харбър“, тъй като повтаря едни и същи исторически грешки. 

"Можем да дочакаме това, което нарекох ефекта Пърл Харбър - момента в историята, когато проблемите на утрешния ден ще се превърнат в проблеми на днешния ден, но това ще е на изключително висока цена. Или можем да гледаме на това като на днешен проблем и да започнем да го решаваме още днес", посочва той.

От почти 25 години се опитваме да овладеем империализма на Путин чрез диалог и дипломация, докато той продължава да пренебрегва границите, казва още литовският дипломат.

ОЩЕ: Хиляди руснаци гледаха невероятна новогодишна реч на Путин благодарение на украински хакери (ВИДЕО) 

Империалистичните амбиции на Русия си остават. "Не виждам "тихи сигнали", че Русия иска "мир". Виждам само срутени търговски центрове, горящи домове и разбити родилни домове, резултат от поредната руска терористична атака", добавя той.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес