Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Врагът следи: В Крим молят руските туристи да не използват телефоните си на Кримския мост

21 юли 2023, 13:29 часа • 7316 прочитания

Моля, забравете за телефоните си докато преминавате по Кримския мост. Такава молба отправи в телеграм канала си Олег Крючков, съветник на ръководителя на Крим по информационната политика, към руските туристи, предупреждавайки ги, че „врагът следи чатовете“.

Не само снимките и видеата на моста не са желателни, но и зачестиха въздушните тревоги. В четвъртък през деня имаше обявена такава и всички шофьори бяха задължени да напуснат Кримския мост. По-късно движението на автомобили бе възстановено, а според агенция "Криминформ" тревогата е била тренировка. Но в нощта срещу 21 юли имаше нова тревога и спиране на движението, като според информация на телеграм канала Baza тревогата е била заради дрон. Не е ясно дали става въпрос за фалшива тревога. Трафикът по моста е бил възстановен десетина минути по-късно.

ОЩЕ: Появиха се първите спътникови СНИМКИ на Кримския мост след удара 

Припомняме, че на 17 юли Кримският мост беше атакуван за втори път в рамките на една година. Загина семейна двойка, която е била в една от колите на моста, а непълнолетната им дъщеря бе ранена. Автомобилната част на моста бе повредена и пълното й възстановяване вероятно ще се проточи до ноември, според руския вицепремиер Марат Хуснулин. Ремонтът ще струва поне един милиард рубли според оценка на руското правителство.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес