Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Володимир Зеленски посети Запорожкия регион (ВИДЕО)

15 август 2023, 20:14 часа • 1464 прочитания

Украинският президент Володимир Зеленски e посетил югоизточния регион Запорожие, където се е срещнал с военни, участващи в контранастъплението срещу руските сили в района на Мелитопол. Това съобщиха от кабинета на държавния глава, цитирани от Ройтерс.

Зеленски е изслушал докладите на командирите за хода на бойните действия във фронтовите райони и е обсъдил най-проблемните въпроси на техните части заедно с бригадите и бойците, става ясно от съобщението. Военните, с които е разговарял, са подчертали необходимостта от системи за противовъздушна отбрана на фронтовата линия за противодействие на вражески самолети и безпилотни летателни апарати.

Още: Украинските победи в Запорожието задават нова трудна задача пред руснаците (ВИДЕО)

"Военните подчертаха необходимостта от радиоелектронна война и системи за противовъздушна отбрана на фронтовата линия за противодействие на вражески самолети и безпилотни летателни апарати. Има нужда и от дронове, тъй като те се изразходват бързо в офанзивата", отбелязват от кабинета на Зеленски. 

В рамките на работното си пътуване до Запорожкия регион Володимир Зеленски посети и фронтовата хирургия, където се оказва медицинска помощ на военните в зоната на отговорност на Таврийската оперативно-стратегическа група войски, съобщава БНР. В заведението се извършват първични хирургични интервенции, реанимационни и стабилизиращи мерки. Всеки ден там се лекуват до 200 ранени.

Украйна започна контранастъпление срещу руските сили на юг и югоизток в началото на юни, надявайки се да намали руските сили наполовина, като напредва на юг към Азовско море, припомня Ройтерс.

Повече от два месеца след операцията Киев си върна поредица от села, но не и големи населени места, признавайки, че напредъкът ѝ е по-бавен от очакваното заради подготвената руска отбрана, както и заради недостиг на оръжия.

Любопитно: Двойникът на Зеленски живее в Неапол и търгува с морски продукти (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес