Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВИДЕО: Малко куче-герой помогна за обезвреждането на 90 бомби в Украйна

30 март 2022, 14:52 часа • 5931 прочитания

Мила история от бойните полета на Украйна оповести "Poen TV". Тя разказва как дребно кученце спасява украински животи в последните 30 и няколко дни, откакто Русия води война в страната.

Малкото куче на бели и кафяви петна, наречено Патрон, е обучено да надушва и открива бомби от Държавната служба за спешни случаи (SES). Територията, която животинчето обхожда ежедневно, е град Чернигов. Смелият Патрон всеки ден се качва в колата на служителя на SES, който отговаря за него, и отива да открива опасни за живота на украинците взривни устройства. Той е облечен в специална предпазна униформа, на която пише името му.

Според публикация във Фейсбук от началото на руската инвазия в Украйна смелото куче е помогнало на екипа на Държавната служба за спешни случаи да обезвреди 90 бомби.

Поради острото си обоняние кучетата могат да бъдат обучени да надушват и откриват експлозиви. След това влизат в действие специалистите, които ги обезвреждат. Това може да спаси много животи. Според "Poen TV" от началото на войната в Украйна са убити няколко хиляди цивилни, като от SES твърдят, че по-голямата част от тях са загубили живота си заради "експлозивно оръжие с широка зона на въздействие". В публикация служителите на украинската служба изразиха благодарността си от усилията на малкия Патрон. "Благодарим ти, приятелю, за твоята упорита работа!", написаха те. Много украинци бяха трогнати от действията на животинчето и го похвалиха, пожелавайки му да оцелее.

"Моля, пазете го! Слава на Украйна!", пише един от тях в коментар. Друг добавя: "Благодарим от сърце, момчета и малки четириноги помощници!".

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес