Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Русия заменят Макдоналдс с "Чичо Ваня"

17 март 2022, 16:57 часа • 21502 прочитания

Патентното ведомство на Русия "Роспатент" прие заявка за регистрация на търговска марка, която да замени McDonald's на територията на Руската федерация. Припомняме, че американската верига заведения за бързо хранене обяви, че прекратява дейността си в Русия заради руската агресия в Украйна.

Новата марка се нарича "Чичо Ваня" ("Дядя Ваня") и вече я има в регистъра на сайта на ведомството. Патентната заявка е подадена на 12 март. Компанията собственик е ООО "Русское Поле-Логистик" с управител Валерий Кузнецов.

Логото на новата марка изключително наподобява това на McDonald's. То се състои от буквата "В" на кирилица в жълт цвят върху червен фон. Дори начинът на изписване на буквата е подобен на "златните арки" на американската верига, но завъртени на 90 градуса.

На 8 март McDonald's обяви спирането на дейността си в Русия заради войната в Украйна. Главният изпълнителен директор на компанията Крис Кемпчински подчерта, че ценностите на компанията не позволяват „пренебрегването на безсмисленото човешко страдание в Украйна“.

Председателят на Държавната дума Вячеслав Володин призова сънародниците си да не се тревожат за съдбата на McDonald's в Русия. Според него руснаците могат да бъдат адекватно обслужвани и в заведенията на "Чичо Ваня".

ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ: Медведев: Много им здраве на McDonalds, руснаците също знаят как да си правят котлети 

фейсбук

Източник: Facebook

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес