Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Държавната дума предложиха да се увеличи срокът на службата в руската армия

03 ноември 2022, 13:59 часа • 1688 прочитания

Увеличаването на военната служба в руската армия от една година (както е сега) на две ще позволи качествено да се обучават военнослужещите. Това каза депутатът от Държавната дума от Кримския регион Михаил Шеремет, цитиран от РИА Новости.

„Сегашният формат не предполага качествена подготовка на войниците. Много е трудно и проблематично да се обучават и подготвят за една година. Но две години е оптималният вариант. Това е навременна и необходима мярка, която трябва да се приложи, за да повишим възможно най-бързо бойната готовност на нашата армия“, смята Шеремет.

ОЩЕ: След 8 месеца война: Путин възложи на правителството да снабди армията с необходимата екипировка 

Той се надява въпросът за увеличаване на срока на военната служба да бъде внесен за разглеждане от депутатите в Държавната дума.

Председателят на Комисията по отбрана към Съвета на федерацията Виктор Бондарев също съобщи, че връщането на двугодишната служба в руската армия ще бъде дискутирано.

Но по-късно в същия ден от пресслужбата на Комитета по отбрана съобщиха, че не са внасяни законодателни инициативи за промяна на срока на военната служба.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес