Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украйна свали 47 ракети, но руските атаки взеха 11 жертви на 26 януари

26 януари 2023, 17:37 часа • 2493 прочитания

При руските атаки в Украйна на 26 януари са загинали 11 души, а още 11 са ранени в цялата страна, съобщи говорителят на Държавната служба за извънредни ситуации Олександър Хорунжий по националната телевизия.

Това е общият брой на жертвите при ракетните нападения и атаките с безпилотни самолети, които се случиха през нощта и сутринта в четвъртък, уточни Хорунжий, цитиран от Kyiv Independent.

Според него руските сили са ударили с ракети и дронове 11 украински региона, като са повредили 35 сгради.

Украинската противовъздушна отбрана е свалила 47 от 55-те ракети, които Москва е изстреляла по страната на 26 януари, според Валерий Залужни - главнокомандващ на Въоръжените сили на Украйна. Той заяви, че 20 ракети са били унищожени над Киев.

Русия е атакувала Украйна с ракети Kh-101, Kh-555, Kh-47 "Кинжал", "Калибър" и Kh-59 от различни самолети и кораби, разположени в Черно море, съобщи Залужни в Telegram. С изключение на свалените ракети, три от четирите управляеми Kh-59 не са достигнали целите си, добави той.

Руските войски са използвали самолети Ту-95, Су-35 и МиГ-31К за ракетния удар, се казва в доклада на Въоръжените сили на Украйна.

ОЩЕ: Киев е обстрелян с ирански балистични ракети? Чака се отговор, в Курск избухна пожар (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес