Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Слухове: Путин е вдигнал мерника на патриарх Кирил, Москва се готви да страда през зимата

12 октомври 2023, 21:38 часа • 8724 прочитания

Две доста интересни публикации излязоха в считания за близък до кухнята на Кремъл руски телеграм канал "Кремлевская табакерка".

Първата касае предполагаемо намерение на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин да махне патриарх Кирил (ексагент на КГБ, светско име Владимир Гундяев) от поста му. За това имало три причини – Путин бил недоволен как Русия е загубила тотално църковното си влияние в Украйна, много руски свещеници почнали да се отдръпват и дори критикуват режима на Путин заради сриването на храма-символ на Одеса, а за капак патриарх Кирил дразнел самия Путин.

"Кремлевская табакерка" спекулира, че Путин дори вече избрал наследник на патриарх Кирил – главата на Кримската митрополия Тихон (Георгий Шевкунов). Той е считан за личен изповедник на Путин.

Още: Израелци: След като се справим с Хамас, Москва ще си плати. Скабеева е законна цел (ВИДЕО)

Москва се готви да страда през зимата

Другата публикация е с твърдение, че в Москва се прехвърлят ПВО системи от пет руски региона, а военните са поискали проверка на състоянието на бомбоубежищата в руската столица и Московска област.

"Зимата наближава, така че е добре, че столицата ще бъде по-добре защитена от евентуални вражески атаки. Врагът е коварен и никой не иска да остане без ток, вода или отопление за дълго време. Така че укрепваме Москва. Но това не означава, че определено ще има атаки срещу града", коментира източник на "Кремлевская табакерка".

Москва праща нов предстоятел в Руската църква в София

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес