Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Siemens Energy" съкращва 7 800 работни места до 2025 г.

02 февруари 2021, 09:44 часа • 1410 прочитания

Германската група "Siemens Energy" заяви, че ще съкрати 7 800 работни места през следващите четири години, за да намали разходите в бързо променящия се световен енергиен пазар.

Мерките са насочени към подобряване на "конкурентоспособността на компанията чрез промяна в дългосрочната структура на разходите", цитира АФП.

"Оптимизираните процеси, по-слабите структури, намаляването на свръхкапацитета и корекциите в портфейла ще доведат до намаляване на приблизително 7 800 работни места по света в сегмента на газ и електроенергия", се казва в изявление.

Общо около един служител на всеки 12 ще бъде засегнат в групата, в която работят около 90 000 души. Около 3 000 работни места ще бъдат премахнати в Германия, 1 700 в САЩ и 3 100 на други места. Около три четвърти от съкращенията, планирани до края на финансовата 2025 година, ще бъдат направени в управлението, администрацията и продажбите.

„Пазарът на енергия се променя значително, което ни предлага възможности, но в същото време ни изправя пред големи предизвикателства“, каза изпълнителният директор Кристиан Брух. „С тази програма искаме да си върнем конкурентоспособността и финансовата сила, за да оформим енергийния свят на утрешния ден.“

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес