Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще има ли Бокова спокойни старини в руски холдинг?

31 януари 2018, 16:09 часа • 4535 прочитания

Ирина Бокова е номинирана за член на Съвета на директорите на "ФосАгро" – руски холдинг, един от водещите производители на фосфатни торове. Това се вижда на официалния сайт на холдинга phosagro.ru.

От сайта напомнят, че Бокова заемаше поста на генерален директор на ЮНЕСКО от 2009 - 2017 година и изтъкват "блестящата ѝ кариера", както и образованието ѝ, получено в Московския държавен институт за международни отношения.

Списъкът на кандидатите за избор на извънредното събрание на акционерите за 26 февруари 2018 година е бил съставен на заседание от 30 януари от Съвета на директорите. В Съвета на директорите на холдинга влизат: Андрей А. Гуриевв, Андрей Г. Гурьов, Свен Омбудстведт, Джеймс Роджерс, Иван Родионов, Маркус Роудс, Михаил Рибников, Александр Шарабайко, Наталия Пашкевич, Андрей Шаронов, Ирина Бокова, Юрий Кругових и Роман Осипов. Гуриев е един от най-богатите руснаци - номер 26 в страната по състояние според сп. Forbes, и е част от новия черен списък на САЩ с приближените до Путин 96 руски бизнесмени (олигарси).

На същото заседание се очаква да се вземе решение за изплащане на 2,72 млрд. рубли дивиденти на акционерите в руския холдинг.

 

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес