Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Семейство с две деца загина при опит за евакуация край Киев

07 март 2022, 07:10 часа • 6143 прочитания

Семейство с две деца е било убито при обстрел на град Ирпен в района на Киев. Това съобщи кметът на града, както и чуждестранни журналисти, които също са се криели от атаката.

Снарядът е паднал в града, докато хората са се опитвали да достигнат Киев. Според информацията, обстрелът е продължил, въпреки че е имало колона от стотици цивилни и автобуси с хора, които са се опитвали да се евакуират.

Убити са общо осем души.

"Семейство беше убито в Ирпен днес. Мъж, жена и двете им деца. Убити на пътя. Все едно са мишени на стрелбище. Убити, докато се опитваха да избягат, да се спасят. Колко семейства трябва да загинат в Украйна? Няма да простим. И няма да забравим. Ще намерим всеки мръсник, който стреля срещу нашите градове. Няма да има мир за него на земята, освен под нея", каза президентът на украйна Володимир Зеленски.

Той добави, че неделя е бил ден за прошка, но окупаторите на страната му няма да получат такава.

Руският президент Владимир Путин многократно отрича, че военните действия са насочени към цивилни, бягащи от военните зони. Той направи това отново в неделя, ден след като железопътна линия, използвана за евакуация на украинци, беше обстрелвана.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес