Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руснаците удариха Одеса по време на визитата на френския външен министър

26 януари 2023, 13:14 часа • 4162 прочитания

Вълната от руски въздушни удари по Украйна в четвъртък нанесе щети по енергийната инфраструктура в южната част на Одеска област. В резултат на атаките има "сериозни проблеми с електроснабдяването", съобщи в Telegram областният управител Максим Марченко.

"Има удари и щети по няколко обекта на енергийната инфраструктура в Одеска област и други региони на страната", пише той.

По данни на украинските Военновъздушни сили - сутринта на 26 януари Русия е предприела масирана ракетна атака срещу Украйна, като е изстреляла най-малко 30 ракети. В Киев загина един човек, а двама други са ранени. Взривове имаше в няколко региона на страната, включително Херсон, Запорожие, Виница, Николаев, Днепропетровск. Повечето от ракетите са били свалени от противовъздушната отбрана.

Според Одеската областна администрация - енергийните работници вече са на място, за да започнат ремонтни дейности. Службите за извънредни ситуации работят, за да гарантират, че водоснабдяването на жителите е запазено и "центровете за непобедимост" продължават да функционират. В някои райони няма вода и ток.

В същото време френският външен министър Катрин Колона пристигна в Одеса. Тя качи своя снимка от града в Twitter и написа: „В Одеса! За да отбележа подкрепата на Франция за суверенитета на Украйна“.

Руски ракети са поразили енергиен инфраструктурен обект и в Запорожка област през нощта, съобщи областната администрация. По предварителни данни са били използвани ракети С-300.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес