Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски дипломат: Войските ще се върнат по местата си до 3-4 седмици

16 февруари 2022, 14:15 часа • 2476 прочитания

Руските въоръжени сили от западната част на страната ще се върнат към нормалните си позиции в рамките на три до четири седмици. Това каза посланикът на Москва в Ирландия пред телевизия RTE.

„Това, което мога да кажа, е, че в рамките на може би три до четири седмици конфигурацията на силите в западния регион на Русия ще възобнови нормалната си стандартна позиция“, каза Юрий Филатов пред телевизионния канал късно във вторник.

"Провеждаме планирани учения с белоруските военни сили. Те ще приключат до 20 февруари и тези войски ще бъдат изтеглени. Можете да проверите това следващата седмица", добави той.

Русия натрупа войски близо до Украйна, подклаждайки опасенията на Вашингтон и НАТО, че планира да атакува бившата съветска република. Въпреки това Москва отрича да има подобни планове.

От западните и южните военни окръзи на Русия вчера съобщиха, че част от военните сили близо до границата с Украйна се изтеглят. От НАТО обаче са скептични и призоваха Москва да докаже, че се оттегля, заявявайки, че дори има признаци, че още войски са на път, информира Ройтерс. Посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко вчера също заяви, че няма доказателства, че руските войски се изтеглят.

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес