Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия с ответни мерки срещу германски медии заради спрян тв канал

02 февруари 2022, 21:10 часа • 3233 прочитания

Русия ще започне да прилага ответни мерки срещу германски медии, акредитирани в Руската федерация във връзка с решението на германската комисия за медиен надзор да забрани излъчването на телевизионния канал RT DE.

Това се казва в изявление на руското външно министерство в сряда, цитирано от ТАСС.

"Присъдата на германския медиен регулатор е недвусмислен сигнал, че руските опасения са предизвикателно игнорирани. Тази стъпка ни лишава от всякакъв друг избор, освен да започнем да прилагаме ответни мерки срещу германски медии, акредитирани в Русия, както и интернет посредници, които произволно и необосновано изтриват акаунти на телевизионния канал от техните платформи", се посочва в съобщението.

Алексей Пушков, председател на Комисията на Съвета на федерацията по информационна политика и взаимодействие с медиите, е сигурен, че Русия ще отговори с "доста тежки мерки" на решението на германските власти. "Мисля, че ще има отговор, не бих искал да уточнявам сега какъв ще бъде, но смятам, че в този случай беше прекрачена червена линия в областта на дискриминацията срещу руските медии. Вярвам, че Русия, разбира се, ще трябва да отговорим, сигурен съм, че ще отговорим с ответни и доста тежки мерки", добави той.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес