Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицията в Германия не допусна протест срещу COVID мерките (ВИДЕО)

14 декември 2021, 07:10 часа • 2729 прочитания

Полицията в германския град Ерфурт не допусна демонстрация на хора, протестиращи срещу стриктните мерки срещу коронавируса. На кадри от социалните мрежи се вижда как служителите на реда отвеждат участниците в протеста. През последните седмици положителните проби в страната се увеличиха, като броят на заразените ученици скочи двойно. Видеото вижте ТУК

През почивните дни в Германия се провеждат хилядни демонстрации срещу ограниченията на коронавирус,  предаде ДПА. В неделя о коло 10 000 души се събраха на демонстрация в Хамбург в събота следобед. В Трир, в югозападната част на Германия, около 500 души се присъединиха към планирана демонстрация, въпреки че според съобщенията около 100 участници са се събрали, за да организират контрадемонстрация, съобщи полицията.

В събота около 2000 демонстранти се събраха в Ноймаркт, един с 2000 демонстранти във Фюрт и един със 100 демонстранти в Мюнхен. В някои градове, включително Мюнхен и Берлин, протестиращите също демонстрираха в своите превозни средства с клаксони и транспаранти, докато преминаваха през града, пише БТА. 

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес