Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Масов бой и стрелба в Москва, въздушна тревога в Рязан и Липецк (ВИДЕО)

26 октомври 2024, 21:18 часа • 3626 прочитания

Масов бой и стрелба в градския парк и до търговския център "Пушкино" в Московска област - за това съобщават редица руски информационни източници, начело с прокремълския телеграм канал Mash.

Според информацията, сбиването е заради "тормоз над непълнолетна девойка". В един момент участник в боя извадил пистолет и стрелял, което довело до паника сред хората наоколо. Не е ясно дали стрелбата е била на месо или във въздуха.

Още: "Ще ударя центъра на Москва": Тръмп твърди, че заплашил Путин

Въздушна тревога в Рязан и Липецк

Малко по-рано привечер в Рязан прозвуча въздушна тревога. Моментално се появиха видеокадри от зарево като от взрив от района на местната петролна рафинерия. Официално обаче местните власти обявиха, че нямало нищо - няма атака с дронове, а това било "учебна тревога със сирени". Дали е така, вероятно ще има допълнителна информация с геолокализация на видеа, ако не е.

Междувременно и в Липецк прозвуча въздушна тревога. Официално руското военно министерство съобщи за 4 свалени дрона. По неофициални данни е имало атака срещу местно военно летище. "Благодаря на нашите власти за безгрижния ни живот", иронично коментира един от заснелите видеа на случилото се:

Гори, но не е точно пожар: Рязанската електроцентрала и руски официални обяснения (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес