Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Магазини в молове, музеи и художествени галерии в Полша отварят врати

01 февруари 2021, 06:09 часа • 2668 прочитания

Магазините в търговските центрове и музеите, които бяха затворени поради пандемията, отварят в Полша, съобщи БГНЕС. Полското правителство реши да смекчи режима на ограничения. От днес, 1-ви февруари, в страната отново отварят магазини в молове, музеи и художествени галерии.

„Това е предпазлива стъпка, която предприемаме, за да дадем възможност за постепенно връщане към нормалния живот“, заяви полският министър на здравеопазването Адам Недзелски на пресконференция. По думите му музеите и магазините ще работят при засилени санитарни мерки.

В същото време епидемичният режим, обявен от властите през март, остава в Полша. В съответствие с последното решение на полското правителство, театрите и кината, спортните комплекси, хотели и ски писти ще останат затворени. Гражданите се насърчават да останат у дома и да работят от домовете си. В цялата страна е въведен режим, при който маските са задължителни на закрито и ресторантите доставят храна по домовете. Полските власти предоставят на учителите възможността да преминат безплатно тестване за коронавирус.

Атанаска Маркова
Атанаска Маркова Отговорен редактор
Новините днес