Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Котка задържа скоростен влак в Лондон

04 март 2021, 13:51 часа • 1877 прочитания

Високоскоростният влак от Лондон до Манчестър не е успял да тръгне навреме заради котка, която отказвала да слезе от покрива на влака, съобщи „Гардиън”.

Инцидентът е станал вечерта на 2 март на станция Юстън в централната част на Лондон. Около половин час преди влакът да тръгне за Манчестър, служителите на гарата забелязаха, че на покрива опасно близо до електропровода се е разположила котка.

Животното отказало категорично да се премести от там, затова се наложило пътниците да се настанят в допълнителен влак, което довело до забавянето на композицията.

Служителите на гарата успели да свалят котката едва два часа и половина по-късно. Те споделят, че писаната е изглеждала абсолютно спокойна. Как е попаднала на покрива на влака засега остава загадка.

Управителят на станцията Джо Хендри разказва, че обикновено се налага служителите да се справят с птици и никога досега с котки.

„За щастие, любопитството не уби тази котка. Радваме се, че не ѝ се наложи да изгуби един от деветте си живота”, признава той.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес