Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Конте: Ще прекараме лятото по плажовете, не по балконите

10 май 2020, 18:10 часа • 3039 прочитания

Италианците ще могат да прекарат летните си отпуски по плажовете и по големите туристически дестинации в страната, а не по балконите на домовете си. Това съобщи италианският премиер Джузепе Конте пред в. Corriere della sera.

"Няма да прекараме лятото си по балконите, оставяйки красотите на Италия в карантина. Ще можем да отидем на плажовете, планините ида се разходим в нашите красиви градове", допълни Конте.

Той добави, че би било хубаво италианците да прекарат ваканциите си в Италия, въпреки че тези ваканции ще бъдат различни, защото хората ще трябва да бъдат внимателни и да следват препоръките и мерките на Щаба за борба с разпространението на коронавируса.

Премиерът не спомена дали италианците ще могат да пътуват в чужбина, тъй като към момента това е забранено. Рестрикциите заради коронавируса, които са в сила в страната, забраняват дори да се пътува от една провинция до друга без основателна прицина. Отмяната на тази забрана завити пряко от хода на заболяването в страната, уточни премиерът на Италия.

Вижте още:

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 10 май

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес