Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Лондон до европейските граждани: Вие сте добре дошли тук

24 юни 2016, 16:18 часа • 1129 прочитания

Искам да изпратя ясно послание до всеки европейски гражданин, живеещ в Лондон - вие сте добре дошли тук. Това написа в профила си във Facebook лондонският кмет Садик Хан след излизането на резултатите от референдума във Великобритания.

Днес стана ясно, че мнозинството от британците - 51,9%, са гласували за напускане на Европейския съюз. Същевременно мнозинството от хората в Лондон подкрепят оставането в Съюза.

"Като град ние сме благодарни за огромния принос, който правите, и това няма да се промени в резултат на вота", казва още Хан, който мюсюлманин-сунит, син на пакистански преселник.

Днес има почти един милион европейски граждани, които живеят в Лондон, и те донасят огромни ползи за нашия град - работейки усилено, плащайки си данъците, работейки в администрацията и допринасяйки за нашия обществен и културен живота", пише още лондонският градоначалник във Facebook.

"Ние всички имаме задължението да се стремим да оздравеем разделението, което се появи по време на тази кампания - и да се фокусираме върху това, което ни обединява, а не върху това, което ни разделя", завършва той.

Петя Бързилска
Петя Бързилска Отговорен редактор
Новините днес