Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Киев: 8 пъти повече убити руснаци, отколкото украинци на фронта през последната седмица

26 юни 2023, 11:35 часа • 3616 прочитания

"Загубите на вражески личен състав през изминалата седмица са 8 пъти по-големи от тези на Въоръжените сили на Украйна". Това заяви украинският заместник-министър на отбраната Анна Маляр.

Миналата седмица силите на Киев са унищожили стотици единици вражеска техника, включително два хеликоптера Ка-52 и един Ми-24. Освен това са нанесли 110 удара по районите на съсредоточаване на руски личен състав.

Въоръжените сили на Украйна се унищожили 17 зенитно-ракетни системи, поразили са 11 командни пункта и 7 противникови склада за боеприпаси.

Според Анна Маляр има загуби и от двете страни, но "през последната седмица врагът има осем пъти повече убити, отколкото Силите за отбрана", каза тя, цитирана от "Украйна Сейчас".

Зам.-министърът също така добави, че Русия връща на фронта своите войски, които бяха прехвърлени в Московска област, за да спрат бунта на Евгений Пригожин и ЧВК "Вагнер".

ОЩЕ: Киев: Украйна си върна 130 кв. км на южния фронт

Междувременно стана ясно, че през юни украинските сили са поставили два рекорда по брой унищожено оборудване. Първият е по отношение на броя на унищожената руска артилерия - 560 единици, а вторият е относно броя на унищожената руска противовъздушна отбрана - 52 единици. Това са най-големите цифри от началото на войната, а юни все още не е приключил, съобщи "Украйна Сейчас".

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес