Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изкуственият интелект потвърди, че Путин има поне двама двойници: Японски анализ (ВИДЕО)

19 ноември 2023, 15:13 часа • 25408 прочитания

Анализ с помощта на изкуствен интелект на движенията на тялото, лицево разпознаване и гласа на руския президент Владимир Путин, направено по поръчка на голямата японска телевизионна мрежа TBS, е стигнал до заключението, че при публични изяви Господарят на Кремъл използва поне двама свои двойници, всеки със свой собствен отличителен глас и маниери.

След като изкуственият интелект внимателно е проучил чертите на лицето, походката и речта на Путин, е заключил, че истинският Путин е бил домакин на тазгодишния парад на Червения площад в Москва на 9 май, но посещението в Мариупол и инспекцията на повредения Кримски мост има много висока вероятност да е направено от негов двойник/двойници.

Между реалния Путин, появил се на Червения площад, и човекът, представен за него при посещението му в окупирания Мариупол, например, е имало само 40% съвпадение по отношение на лицевото разпознаване, е показала технологията, основана на изкуствения интелект, съобщи The Sun, цитирайки gnews.org. При визитата на Кримския мост съвпадението е било 53%.

Гласовият анализ пък, направен със специална програма в лабораторията на Японския институт за аудиокомуникации, който работи в тясно сътрудничество с полицията в криминалната област, се е фокусирал върху произнасянето на думата "спасибо" (благодаря), произнесена от Путин по различни поводи - например, по време на форума на Евразийския икономически съюз през май 2023 г. (когато се смята, че е участвал истинският Путин) и при други събития. Диаграмите на фонетичния анализ са показали значима разлика при произнасянето на звука "с", както и на сричките "па" и "си".

ОЩЕ: Един Путин с ботокс, друг - без: Кремъл пак ли изпусна двойниците? (ВИДЕО)

По отношение на движенията на тялото също са отчетени отличими различия. Сравнявайки, например, походката и позата на тялото на Путин в Пекин по време на срещата му със Си Дзинпин през октомври, когато се предполага, че е бил истинският Путин, и движенията на Путин при визитата му в Мариупол, има само 75% съвпадение, макар че движенията при обучение могат да бъдат усвоени. "Истинският Путин ходи "с навеждане напред" докато походката на двойника му е по-изправена", казва Масахиро Вакаса от екипа, провел изследването с програмата.  

ОЩЕ: Неочаквано фиаско за Путин в детска болница: Дете се скри под завивката, за да не го вижда (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес