Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Голям руски петролен завод спря работа заради атака с дрон (ВИДЕО)

13 март 2024, 12:55 часа • 2707 прочитания

След мащабните щети по петролна база в Рязанска област на Русия и опита да бъде ударена петролна рафинерия в Ленинградска област - на 13 март дрон падна в още едно важно руско съоръжение.

Този път става въпрос за Ростовска област, където атаката е била по завода за производство на петролни продукти "Новошахтинск". Това е най-големият доставчик на петролни продукти в Южна Русия - през 2023 г. е планирал да достави близо 5 млн. тона нефт.

Руско потвърждение

Технологичните съоръжения на предприятието са спрени, заяви губернаторът на региона Василий Голубьов. Последствията все още се изясняват, написа той в "Телеграм", потвърждавайки атаката.

"Според актуализираната информация - в резултат на работата на дежурните системи за радиоелектронна борба безпилотният летателен апарат е паднал на територията на Новошахтинския завод за нефтопродукти. Няма загинали или ранени", гласи още съобщението му.

Още: За два дни: Украйна съсипа 10% от рафинирането на горива в Русия (ВИДЕО)

Руснаците опитаха да скрият пораженията

Любопитното в случая е, че около два часа и половина преди това в канала на Голубьов се появи съобщение, в което се казваше, че дежурните системи за радиоелектронна борба унищожли три дрона "при подхода" им към Новошахтинск.

Още проблеми за Русия

Междувременно продължават да звучат сирени за въздушна тревога в различни погранични региони на Руската федерация, където три доброволчески формирования нахлуха с оръжие от Украйна: Обзор: Експлозивен ден и куп проблеми за Русия (ВИДЕА).

Забелязани са дронове в небето над Курска област, в Рилск.

В Белгородска област е активна алармата за предупреждение за въздушна атака.

Тази нощ руснаците пък удариха жилищни райони в Кривой Рог - родния град на Володимир Зеленски, и в Суми: Руснаците разрушиха с дронове блок в Суми, има жертви (СНИМКИ).

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес