Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Френската част на ЕНП буквално сгази френския кандидат за еврокомисар

03 октомври 2014, 16:23 часа • 17266 прочитания

Номинираният за еврокомисар по икономическите и валутните въпроси Пиер Московици беше поредния кандидат от големите страни-членки на ЕС, който срещна сериозни трудности при изслушването си в Европейския парламент.

Атаката срещу Московици, естествено, дойде от ЕНП (бел. ред. - французинът е социалист), като особено скандално беше изказването на сънародника му Ален Ламасур, който води френската част на ЕНП. "Никой интелигентен човек не би си представил, че е възможно да ви се предложи пост в Европа, на който се провалихте във Франция (бел. ред – Московици беше финансов министър на Франция в продължение на две години)", заяви Ламасур, цитиран от EUobserver.

Според говорителя по икономическите въпроси на ЕНП Букхард Балц отговорите на Московици относно мандата му като финансов министър на Франция са били много слаби.

Само преди два дни френското правителство отложи с четири години влизането под границата от 3% бюджетен дефицит. Сега Париж казва, че това ще се случи през 2017 година. А при встъпването си на власт Московици обеща това да се случи още миналата година.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес