Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дмитрий Песков: Кремъл не е контактувал с екипа на Байдън

13 ноември 2020, 13:39 часа • 1786 прочитания

Кремъл не е имал контакти с представители на екипа на кандидата за президент на САЩ Джо Байдън. Това съобщи пред репортери прессекретарят на руския президент Владимир Путин, Дмитрий Песков.

„Не, не е имало контакти", бе отговорът на Песков, цитиран от ТАСС, на въпрос дали след изборите в САЩ Кремъл е осъществил връзка с екипа на кандидата за президент на Демократическата партия, за да се подготви за евентуално взаимодействие в бъдеще.

„Разбира се, президентът на Русия ще изпрати поздравителна телеграма до онзи, който бъде обявен за избран за президент на САЩ", посочи Песков, подчертавайки, че това ще бъде направено „след като резултатите от изборите бъдат официално обобщени", пише още агенция "Фокус".

„Ако разбираме правилно, избраният президент все още не е обявен", подчерта прессекретарят на руския лидер. В същото време Песков не уточни какви ще бъдат действията, ако официалните резултати от изборите в САЩ бъдат оспорени в съда. „Не е наша работа, когато се обобщават официалните резултати".

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес