Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джамбазки за Кьолн: Ще е така, ако тези брадати майки с деца нахлуват в Европа

06 януари 2016, 08:51 часа • 6822 прочитания

Не мога да коментирам какви са традициите при мюсюлманите. Аз пък мога. С тези две гледни точки беше повдигната темата за случаите на насилие над жени в германския град Кьолн по Нова година. Двете гледни точки бяха защитени от председателят на Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) Деница Сачева и евродепутатът Ангел Джамбазки.

Джамбазки заяви пред Нова телевизия, че „да речем има такава традиция” в отговор на предположението, че в исляма сама и незабулена жена се счита за свободна за сексуално посегателство. Той беше категоричен, че не може да има интеграция на икономически мигранти от изток, които Европа поканила. С празнодумие няма да се преборим, ентусиазира се Джамбазки, който включи и снощния инцидент на Лъвов мост – с бой между имигранти, като пример как „такива като Сачева” защитвали подобни хора и ги наричали „майки с деца”. За Джамбазки случилото се в Кьолн е пример за „либералния фашизъм”

Вие правите така, че хората да се страхуват и да изпитват вина, че показват съпричастност, отвърна Сачева. Тя беше категорична, че начинът, по който Джамбазки генерализира, представлява популизъм. 1000 души не се организират просто така, спонтанно, аргументира се Сачева при непрекъснатите нападки на Джамбазки на тема „либерализъм и нелегални имигранти”. Дебат „свобода срещу сигурност” не може да съществува. Това е битка, която трябва да бъде спечелена на морално ниво. Вие защо не задавате въпроси към МВР какво става с каналджийството? Защо депутатите на ВМРО не внасят законопроект по въпроса, попита Сачева. Това ще продължи да се случва, ако тази човешка вълна от брадати майки с деца да нахлува в Европа, беше отговорът на Джамбазки.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес