Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българите и румънците не жадуват за Великобритания

24 февруари 2014, 09:26 часа • 14257 прочитания

Шумно прокламираното от британските медии и особено от Daily Mail преселение на българи и румънци във Великобритания след 1 януари тази година не се състоя. Това констатира британският ежедневник Independent, като се позовава на официалните данни от автобусни превозвачи и авиокомпании, пише bTV.

От Нова година трафикът от България и Румъния към Великобритания не се е увеличил, съобщават шест авиокомпании и три компании за сухопътни превози, които осигуряват транспорт от новите членове на Европейския съюз. Данните са оповестени от проимигрантска активистка група.

По Коледа и Нова година политици и групи, настроени срещу имиграцията, включително „Майгрейшън уоч" и Партията за независимост на Великобритания, предупредиха британското общество, че отменянето на ограниченията на трудовия пазар за българи и румънци ще доведе до приток на хора. Те очакваха това да претовари социалните системи и да доведе до „социален туризъм".

Новото изследване обаче показва, че нито през януари, нито през февруари има приток на мигранти от България и Румъния към Великобритания.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес