Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британският премиер се противопоставя на нелегалната миграция

05 юни 2023, 12:52 часа • 816 прочитания

Британският премиер Риши Сунак се противопоставя на нелегалната миграция, става ясно от негов пост в Twitter. Той смята нелегалната миграция за фундаментално несправедлива."Ето защо няма да оставя необърнат камък, за да спра лодките", пише Сунак. 

Предстои премиерът на Великобритания да се обърне днес към нацията относно обещанията си да прекрати пресичането на Ламанша с малки лодки и да се справи с натрупаните молби за убежище, тъй като е подложен на натиск заради миграционните обещания на консерваторите, пише inews.

В реч в Кент министър-председателят ще даде актуална информация за напредъка, постигнат през шестте месеца, откакто представи законопроекта за нелегалната миграция в рамките на плановете си за „спиране на лодките“. ОЩЕ: Гръцките власти наблюдават повишение на мигрантския поток на турската граница

Противоречивият правителствен законопроект за нелегалната миграция – който на практика ще забрани на хората, пристигащи в Обединеното кралство с малки лодки, да искат убежище тук – преминава през Камарата на лордовете.

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес