Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За 2 седмици: Григор скочи с 15 места и вече е сред фаворитите на Australian Open!

11 януари 2024, 13:14 часа • 5144 прочитания

Само за няколко седмици тенис звездата на България Григор Димитров успя да увеличи многократно шансовете си за триумф на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Сайтовете за спортни залози вече го поставят сред фаворитите за трофея в Мелбърн!

Шансовете на Григор на Australian Open скочиха до небесата

Точно преди празниците Гришо бе отзад на опашката с нищожни шансове за спечелване на трофея. Тогава той се нареждаше едва 23-ти сред тенисистите, които могат да спечелят титлата в Мелбърн. А коефициентът му за спечелване на Australian Open бе 92.00...

Гришо вече е осми сред тенисистите с най-големи шансове

2 седмици по-късно Григор скочи с цели 15 места сред кандидатите за трофея и вече е на 8-мо място. Букмейкърът efbet предлага 40.00 коефициент за триумф на българина на Откритото първенство на Австралия, който би бил и първи за него в Големия шлем.

Григор Димитров

Кои тенисисти са с по-големи шансове от Григор за спечелване на Australian Open?

Скокът на Гришо до голяма степен се дължи на това, че спечели турнира в Бризбън с фантастична игра. На Australian Open няма да участва Рафаел Надал, но все пак с по-големи шансове от Григор са Стефанос Циципас, Холгер Руне, Александър Зверев, Даниил Медведев, Яник Синер, Карлос Алкарас.

Несъмнен фаворит за трофея в Мелбърн обаче е световният номер 1 Новак Джокович, който е абсолютен господар в този турнир. Той има 10 титли на Australian Open, а за 11-и такъв efbet предлага 2.05 коефициент. Следващият с най-големи шансове е Алкарас - 4.20 коефициент.

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес