Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Време е за рурско дерби: Борусия посреща Шалке в свиреп сблъсък в Бундеслигата

17 септември 2022, 07:45 часа • 2823 прочитания

Немските грандове Борусия Дортмунд и Шалке 04 излизат тази събота един срещу друг в дербито на Рур от седмия кръг в Бундеслигата. Сблъсъкът се очаква с огромно нетърпение от привържениците на двата тима, независимо от моментната форма на отборите.

Борусия Дортмунд срещу Шалке в дербито на Рур

И ако Борусия за пореден сезон ще се опита да пребори хегемонията на Байерн Мюнхен в Бундеслигата, то Шалке се завръща в елита на Германия след сезон отсъствие и основната задача пред отбора през настоящата кампания ще е да стабилизира изявите си.

Ще видим ли нов шамар за Шалке в съперничеството с Борусия?

Борусия разби Шалке с 0:4 и с 3:0 преди два сезона, но оттогава измина много време. За днешния двубой на "Сигнал Идуна Парк" efbet предлага 1.41 коефициент за победа на Борусия Дортмунд, 5.60 коефициент за равен и 7.40 коефициент за победа на Шалке.

Борусия бе разбит от РБ Лайпциг в последния кръг с 3:0, а в предишните си два мача записа минимални победи с по 1:0. Шалке пък победи Бохум с 3:1 в предния кръг, но в предишните си три мача вкара само два гола. efbet предлага 2.90 коефициент за под 2,5 гола в мача, докато за над 2,5 гола ставката е 1.46.

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес