Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Надал се оттегли от Уимбълдън, беше аутсайдер срещу "шоумен" в топ форма

08 юли 2022, 06:24 часа • 1367 прочитания

Вече сме в заключителната част от най-стария и престижен турнир в тениса - Уимбълдън. Преди началото му имаше множество спекулации, че този сезон няма да е на нивото на останалите в Лондон заради факта, че резултатите няма да влияят на класирането в световната ранглиста. Опасенията обаче не се оправдаха.

Късно снощи Рафаел Надал се оттегли от предстоящия сблъсък с Ник Кирьос заради контузия. Причината - контузия в корема! Какво се очакваше преди тази новина:

Ще направи ли Надал крачката към финал с Джокович на Уимбълдън?

Време е за полуфиналите, а до момента видяхме куп зрелищни сблъсъци. Неутралните привърженици сякаш се надяват на емблематичен финал между Новак Джокович и Рафаел Надал. Те обаче трябваше да се справят със задачите си преди това. А испанецът дори не беше сочен за фаворит в своя мач, в който трябваше да се изправи срещу намиращия се в невероятна форма Ник Кирьос.

Коефициентът на efbet все пак Рафа Надал да си осигури място на финала и да победи австралиеца беше 2,35. Ставката пък за успех в полза на намиращия се на 40-ото място в световната ранглиста при мъжете Ник Кирьос - 1,68.

Надал беше в серия от три поредни победи над този съперник. Въпросната поредица стартира именно с успех на Уимбълдън. Той идва през 2019 година, когато двамата се срещат още на 1/32-финалите. Тогава Кирьос изоставаше в резултата, но успява да изравни. Мачът обаче е затворен с два спечелени сета след тайбрек от испанеца.

Кой е истинският фаворит между Кирьос и Надал на Уимбълдън?

Коефициентът на efbet Ник Кирьос и този път да спечели точно един сет беше 5,60 (и съответно 1,14 ставка да спечели сет в мача). Разбира се, по-оспорван двубой значи потенциално и по-голям брой изиграни геймове. Коефициентът в мача да има над 40,5 гейма беше 1,92, докато за под 40,5 гейма беше 1,96.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Кристиян Иванов
Кристиян Иванов Отговорен редактор
Новините днес