Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Мисията невъзможна"? Буйстващ Левандовски с трудна "градинарска" задача в Лигата на нациите

11 юни 2022, 07:30 часа • 2912 прочитания

Ред е на двубоите от третия кръг в груповата фаза на Лигата на нациите и за последната група 4 в дивизия А. Там към момента лидер е Нидерландия с шест точки, следвана от Белгия и Полша с по три ("червените дяволи" са с по-добри показатели), докато на последната позиция е Уелс без нито една спечелена точка.

Левандовски и Полша унизени: ще си го изкарат ли на звездна Нидерландия?

Поляците бяха разгромени от Белгия с 1:6 при сблъсъка им, а голът на Роберт Левандовски не стигна. Нападателят, който упорито буйства и иска да напусне дългогодишния си клуб Байерн Мюнхен, ще стори всичко възможно, за да може неговата страна да победи "лалетата" и да ги изравни по точки на върха в групата.

Коефициентът на efbet това да се случи и поляците да спечелят двубоя е 7,20, докато за победа в полза на Нидерландия е 1,45. Пазарът за равенство пък е оценен на 4,80. Срещата ще започне в събота, 11-и юни, от 21:45 часа българско време. Тя ще се състои в Ротердам.

Двата отбора са се срещали четири пъти през този век - два в официални мачове и два в приятелски. Всички те са спечелени от "лалетата" В края на 2020-а година те отново се срещнаха в Лигата на нациите, тъй като и през онзи сезон попаднаха в една група.

Прави впечатление, че три от въпросните победи идват след само един гол разлика. Освен това също в три от четирите случая Полша все пак успява да отбележи по едно попадение, но това не се оказва достатъчно дори и за точка.

Коефициентът попаденията и в тази среща между тях да са над 2,5 е 1,72, докато за под 2,5 гола е 2,15. Съответно ставката за това и Нидерландия, и Полша да съумеят да си отбележат поне по едно попадение е 1,97, докато за няма гол/гол е 1,88.

Любопитен факт е, че две от последните им три срещи завършват при един и същ резултат. В тях Нидерландия печели с 2:1, като единият случай е приятелска среща, а другият именно от групите на Лигата на нациите (това е и последният им сблъсък до този момент).

Ще победи ли Нидерландия срещу Полша с "дежурния" резултат в Лигата на нациите?

Трябва да се отбележи обаче, че и двата пъти Нидерландия не е домакин, какъвто е случаят днес. Все пак коефициентът на efbet за това "лалетата" да победят Полша с точен резултат 2:1 е 8,40.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Кристиян Иванов
Кристиян Иванов Отговорен редактор
Новините днес