Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Класиката в Германия: Последен шанс за Борусия (Д) тотално да съсипе сезона на Байерн

23 април 2022, 07:00 часа • 3405 прочитания

Германският гранд Байерн Мюнхен не се радва на най-добрия си сезон, след като рано-рано отпадна за Купата на Германия, а в Шампионска лига неочаквано бе изхвърлен на четвъртфиналите от Виляреал. За баварците все пак остава редовната утеха - шампионската титла в Германия. Те имат девет точки преднина пред своя преследвач.

Може ли сезонът за Байерн Мюнхен да се окаже пълен провал?

В 31-вия кръг Байерн се изправя именно срещу Борусия (Дортмунд), който има нужда само и единствено от победа, за да има шанс тотално да съсипе сезона за баварците, отнемайки им и титлата. Мачът е в събота (23-ти април) от 19:30 часа българско време. Коефициентът на efbet именно това да се случи и гостите да спечелят е 7,00, докато за успех в полза на Байерн е 1,39 (ставката за равенство е 6,20).

Проблемът за Борусия обаче е, че не може да намери пътя към победата срещу този опонент в седем поредни двубоя във всички турнири, които неизменно губи. Преди това пък изглеждаше сякаш грандът от Дортмунд има всички шансове да наруши доминацията на хегемона в страната, след като имаше два успеха в последните им три двубоя. Единият от тях бе още по-ценен, след като тимът завоюва Суперкупата в Германия след успех с 2:0.

Въпреки че е в подобна кошмарна серия, Борусия е загубил категорично (0:4) в тези срещи, като в последните пет двубоя от въпросната серия Байерн е получил цели девет попадения от опонента си, но неизменно вкарва повече, за да спечели. В тези пет мача са реализирани 25 гола, което прави средно по пет на среща. Както вече споменахме, във всяка една от тях е имало и гол/гол.

Коефициентът и в този им сблъсък попаденията да са над 4,5 е 2,50, докато за под 2,5 гола е 4,10. Съответно ставката за това и Байерн Мюнхен, и Борусия (Дортмунд) да успеят да се разпишат един срещу друг е 1,48, докато за няма гол/гол е 2,85.

Байерн срещу Дортмунд значи и Левандовски срещу Холанд

Разбира се, двата тима ще разчитат на големите звезди в нападенията си, за да стигнат до важния успех. От едната страна (тази на домакините) е водещият реализатор на шампионата Роберт Левандовски, който прави пореден много силен сезона с екипа на своя тим (32 гола в първенството до момента). От другата пък е един от най-желаните футболисти в съвременния футбол Ерлинг Холанд, който имаше проблеми с контузии, но все пак съумя да реализира 18 попадения до момента.

Коефициентът на efbet именно полският стрелец да открие резултата в голямото дерби е 3,65, докато за това той да се разпише по всяко време от срещата е 1,47. Съответно ставката норвежкият нападател да реализира първото попадение в мача с Байерн Мюнхен е 7,20, а за негов гол по всяко време е 2,30.

БАЙЕРН МЮНХЕН ТРИУМФИРА С РЕКОРДНА ДЕСЕТА ПОРЕДНА ТИТЛА - ПОДРОБНОСТИ В SPORTLIVE.BG

* Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Кристиян Иванов
Кристиян Иванов Отговорен редактор
Новините днес