Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Италиански финал или нещо друго: Стават ясни финалистите в Лига Европа

18 май 2023, 07:15 часа • 1133 прочитания

Тази вечер ще станат ясни двата финалиста във втория по сила турнир на УЕФА - Лига Европа. Италия има реални шансове да изпрати два свои представителя в спор за трофея - Ювентус и Рома. Те обаче първо трябва да преодолеят съпротивата на Севиля и Байер Леверкузен.

Ювентус или Севиля - кой ще играе на финал?

Ювентус не успя да победи "краля" на Лига Европа Севиля в първата полуфинална среща в Торино, която завърши при резултат 1:1. Сега "бианконерите" ще имат трудната задача да победят андалусийци като гост, за да могат да се класират за финала.

Ювентус - Севиля

Двубоят се очертава да бъде изключително оспорван и интересен, а букмейкърът efbet дава 2.50 коефициент за победа на Севиля, 3.33 коефициент за равенство и 3.10 коефициент за победа на Ювентус. Шансовете на андалусийци да се класират за финала са оценени на 1.76 коефициент, а тези на "старата госпожа" - на 2.15.

Жозе Моуриньо гони нов европейски финал

В другия полуфинален сблъсък Рома има минимален аванс срещу Байер Леверкузен след първата среща в Рим. Сега обаче срещата ще се състои в Леверкузен и "аспирините" имат шанс да обърнат развоя. efbet дава 2.10 коефициент за победа на Байер, 3.50 за равен и 3.95 за победа на Ювентус.

*Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес