Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Въвеждат строги мерки за провеждане на ученически олимпиади и състезания

18 март 2021, 00:55 часа • 3142 прочитания

Ученическите олимпиади и национални състезания ще се провеждат присъствено при строги противоепидемични мерки. Това нарежда със своя заповед образователният министър Красимир Вълчев. Той уточнява, че карантинираните ученици няма да имат право да участват.

На входа учениците ще минават през филтър, като няма да бъдат допускани лица с прояви на остри респираторни заболявания - повишена температура, кашлица, затруднено дишане, загуба на обонянието, нарушение или загуба на вкуса. Учениците ще трябва да бъдат с маски. В залите те ще трябва да стоят на поне 1,5 метра един от друг, затова в зависимост от големината на помещението ще бъдат разпределени по 10-12 в стая. Работните и санитарните помещения, коридорите ще бъдат дезинфекцирани и проветрявани.

В заповедта се уточнява, че тази учебна година националният кръг на ученическите олимпиади и състезания ще се провежда в региона, от който са класирани ученици. Това обаче няма да се отнася до състезанията от Националния спортен календар на МОН, Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците, на националните състезания по професии и по безопасност на движението по пътищата.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес