Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Родители се заканват, че ще съдят просветния министър

18 май 2012, 08:24 часа • 7988 прочитания

След вчерашното протестно шествие срещу закриването на ОУ "Отец Паисий" в Добрич, ученици, преподаватели и родители казаха, че са склонни да предприемат и по-крайни мерки.

"Смятаме, че закриването на ОУ "Отец Паисий" е свързано с апетитите към терена”, заяви председателят на инициативния комитет Стефка Йовева. Училището е финансово стабилно и всяка година отчита приходен остатък от 30 000 лв., обясни тя. "Последната стъпка, която ще предприемем, ако не ни чуят, е да заведем дело срещу решението на просветния министър за закриване", каза Йовева, цитирана от БГНЕС.

В момента в ОУ "Отец Паисий" се обучават 144 младежи от 1 до 8 клас и 26 деца в предучилищната група.

Решението за закриване на училището беше взето на заседание на Общинския съвет през месец март. Като основна причина за закриване на училището, кметът Детелина Николова изтъкна намаляването на броя на учениците в Добрич през последните 14 години. Заедно с ОУ "Отец Паисий" беше гласувано и закриването на ОУ "Бачо Киро" от следващата учебна година. При гласуването на решението, общината не представи информация за това, какви са плановете за сградите на учебните заведения.

Редактор: Диана Иванова

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес