Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Продажбите на фалшиви дипломи си остават разпространен бизнес

14 юли 2016, 17:20 часа • 12224 прочитания

Въпреки че вече лятото е в разгара си и матурите отдавна не са злободневна тема, търговията с образование продължава да е целогодишен процес. Обява за продажба на дипломи за основно, средно и дори висше образование се завъртя в социалната мрежа, видя репортер на Actualno.com.

Днес (14 юли) от профил на Ани Младенова във Facebook страницата на "Продавалник Асеновград" беше публиквана обява, в която се твърди, че документите, които издават, са напечатани на оригинални бланки. Твърди се, че документите са взети от съотетните учебни заведения. Обяснено е и, че са подпечатани с оригинални печати, както и, че са положени необходимите подписи и отличителни знаци. Приложена е дори снимка на примерни копия.

В обявата за продажба на дипломи за контакт и информация е оставен потребител в скайп с име ani.mladenova.84. Екипът ни опита да се свърже с въпросната дама. Изпратихме запитване и в скайп, и във Facebook. Поискахме повече информация за цена и условия за закупуване на диплома по медицина. Не получихме отговор. А Facebook профилът, както и обявата бяха изтрити минути, след нашето запитване.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес