Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кандидат-студентите по журналистика пишат за "Мечтата Европа"

11 юни 2016, 10:00 часа • 358 прочитания

В 09.00 часа тази сутрин в зала 272 в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски” започна изпитът по журналистика.

Петя Банкова от София изтегли темата „Мечтата Европа”, по която ще пишат кандидат-студентите. Бяха изтеглени две контролни теми: „Живот в мрежата” и „Болен здрав носи”. 429 кандидат-студенти са подали заявления за явяване, информираха от висшето учебно заведение.

Заместник-ректорът проф. д-р Ренета Божанкова приветства кандидат-студентите в Софийския университет и изрази надежда тяхната мотивация, подготовка и знания да им помогнат да се представят добре. Тя призова кандидатите да отразят богатството на българския език в техните работи.

Председател на изпитната комисия е доц. д-р Ефрем Ефремов от Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет. Той приветства бъдещите си колеги и им пожела успешна работа.

Специалностите, за които кандидат-студентите могат да кандидатстват след успешно положен изпит, са: Журналистика, Връзки с обществеността и Книгоиздаване.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес