Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

За пръв път обявиха кой е шефът на корабостроителницата в Бургас

22 януари 2014, 12:20 часа • 22353 прочитания

За пръв път стана ясно кой е собственик на акциите на "Бургаска корабостроителница", съобщиха бивши служители на завода след среща с управителя на банката основен кредитор, предаде „Фокус”. „Хунас инвестмънт“ е мажоритарен собственик на акциите на "Бургаски корабостроителници",като представител за България е Петър Антонов.

Веселин Кабов, който е един от бившите служители на завода и участва в срещата с управата на банката, каза, че Антонов бил човекът, който решавал коя да е фирмата, която ще работи с корабостроителницата и какви да са отношенията. От банката също са подали заявление да се спре Подробния устройствен план (ПУП).

Междувременно стана ясно, че протестите на съкратените корабостроители продължават, но на друго място. Това бе обявено след среща с управителя на бургаския клон на основната банка-кредитор. От банката са помолили хората да не се събират вече пред учреждението. Бившите служители на завода решиха след срещата утре да се съберат от 10 часа в градинката на старата поща. Там ще започнат и подписка, която ще внесат в Бургаската прокуратура с искане за разследване на злоупотребите в корабостроителницата.

Още подробности четете в Expert.bg.

 

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес