Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В "Бургаски корабостроителници" щяло да има пари, когато се съберат стари дългове

06 януари 2014, 11:22 часа • 13588 прочитания

Съкратените служители на "Бургаски корабостроителници" не останаха доволни от срещата с новия изпълнителен директор на завода Деян Маринов Дянков.

Изплащане на заплати от 2013 година може да има евентуално след като към корабостроителницата започнат да постъпват плащания от фирми, които дължат пари. Това е обяснил Дянков пред петима представители на протестиращите.

Работниците не очакват изплащането на стари дължими заплати от 2010 година, тъй като ръководството не е поело ангажимент за тях. Неизплатените заплати от 2010 г. могат да бъдат потърсени по съдебен път.

Стана ясно и, че е започната работата по обявяването на дружеството в несъстоятелност. Създадено е ново дружество, което се казва „Барабел”, пише Агенция "Фокус". Целта е това дружество след време да стане отново "Бургаски корабостроителници", тъй като ще е юридически приемник на сегашното дружество. Идеята е да се изчистят старите задължения на корабостроителницата.

Започва и поетапна покана на съкратени служители за назначение в "Барабел". Работниците се надяват, че почти всички 150 съкратени ще се върнат с времето на работа.

"Ще изчакаме една седмица, за да видим дали ще има нови назначения", коментира бившият директор "Търговия и маркетинг" в "Бургаски корабостроителници" АД Веселин Кабов. "Възможно е да бъдат назначени част от съкратените, но колко, на какви длъжности и дали ще се създава ново дружество, това все още не е ясно", поясни Кабов.

"Казаха ни, че първоначално ще назначат 30-40 души, докато се ремонтира спусковото съоръжение, а после има възможност да върнат на работа и останалите", добави Стоян Недев, друг от съкратените служители.

Припомняме, че Деян Дянков доста дълго време не приемаше да се срещне с работниците, като дори се наложи да бъде издирван от полицията.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес