Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уволнените служители на "Бургаски корабостроителници" искат помощ от Орешарски

13 декември 2013, 13:30 часа • 20142 прочитания

Всички уволнени служители на "Бургаски корабостроителници" АД са изпратили писмо до премиера Пламен Орешарски с искане трудовите им права да бъдат защитени. Това заяви общественият посредник Таню Атанасов, предаде Агенция "Фокус".

"Само за няколко дни от 5 до 9 декември, тази година, новият Изпълнителен директор г-н Деян Маринов Дянков, в грубо нарушение на Кодекса на труда освободи всички работници и служители от завода, без да ни изплати старите заплати от 2010 г. и заплатите за септември, октомври и ноември от тази година и в присъствие на въоръжена охрана. Като народен представител сте идвали в нашия завод и ние очакваме Вие да приложите цялата строгост на закона. Извършеното от новите собственици ние оценяваме като грубо предизвикателство към законността в нашата страна. За съжаление подобни действия не са изключения. Нашите семейства ще посрещнат Коледните и Новогодишните празници без радост и средства за оцеляване", пише в писмото.

Работниците призовават правителството да вземе бързи мерки за решаване на съдбата на 150 бургаски семейства. В противен случай ще бъдат принудени да предприемат мерки за гражданско неподчинение.

Писмото е написано от всички 140 души, присъствали на Общо събрание.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес