Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Павлова се надява европарите по ОПРР да бъдат отблокирани към края на януари

25 ноември 2014, 10:54 часа • 12675 прочитания

Надяваме се в края на месец януари средствата да бъдат отблокирани. Това заяви министърът регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова пред журналисти на въпрос кога да очакваме да бъдат пуснати средствата по ОП „Регионално развитие”. Тя добави, че от българска страна е отправена покана към екипа на ЕК одитори да направят проверка дали сме изпълнили всички необходими условия средствата да бъдат отблокирани

От наша страна до края на месец ноември ще бъдат изпълнени всички изисквания, които са необходими – препроверка, анализ на грешките, промяна в системата и налагане на плоска финансова корекция. Това става ясно от информацията на агенция "Фокус".

След анализ, включително от екип на Световната банка, е дадена препоръка, приета от правителството, да направим функционално отделяне на регулатора (ДКЕВР) на секция, която се занимава само със сектор „Води”. Това заяви министър Павлова във връзка с разделянето на регулатора.

Тя добави: "Като част от всички мерки, които имаме, първата стъпка е окрупняването на ВиК. Всичко това е възможно, ако имаме добре функциониращ регулатор. В годините назад натрупаният опит показва, че регулаторът се занимава със сектор „Енергетика".

Това ще е единственият възможен начин, по който одобряването на бизнес планове, ценообразуването и необходимите действия в сектора, ще бъдат разглеждани с приоритет и с необходимата експертиза.

 

 

Петър Чернев
Петър Чернев Отговорен редактор
Новините днес