Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

NEXT BASKET: Иновативна платформа с автоматизирана SEO оптимизация на онлайн магазини

26 май 2023, 17:44 часа • 614 прочитания

Създадена, за да улесни електронните търговци, новата платформа осигурява по-добро класиране в търсачките

В съвременния свят на електронната търговия, важността на SEO - процес за оптимизиране на уебсайта за търсачките като Google и Bing - не може да бъде подценена. SEO е стратегически и сложен процес, който помага на уебсайтовете да се класират по-високо при търсене, а това води до повече конверсии (покупки) без допълнителни разходи.

Елементите, които допринасят за доброто класиране на сайта, варират от техническа изправност и скорост на зареждане до качеството на текстовото съдържание и оптимизацията на изображенията. Всичко това става още по-сложно при управлението на онлайн магазин, където броят на страниците се умножава, а с това и задачите за SEO.

Още повече, докато SEO е от съществено значение за успеха на онлайн бизнесите, той изисква и съществена инвестиция на време и ресурси. Основната цел на SEO е да привлече по-голям поток от потребители към сайта без допълнителни разходи за платена реклама. Важно е да се отбележи, че тези потребители не са случайни - те са доведени с помощта на ключови думи, които те сами изписват в търсачката, което означава, че са конкретно заинтересовани от продуктите или услугите, които предлагате.

Тук се появява NEXT BASKET - новата платформа за онлайн търговия, която систематизира и автоматизира SEO задачите. Тази платформа на ново поколение автоматизира процеса, който може да бъде автоматизиран, и предоставя експертни услуги на своите партньори за всичко останало. Това позволява на уебсайтовете да се концентрират върху изграждането на бизнеса си, докато NEXT BASKET се грижи за детайлите на SEO.

Повече печалби, нулеви разходи

По този начин, с помощта на NEXT BASKET, бизнесът може да увеличи печалбата си, минимизирайки разходите за реклама. Оптимизацията, предлагана от платформата, представлява дългосрочна инвестиция, която привлича потребители, специализирани въз основа на интересите и готовността им за покупка, водейки до устойчиви резултати и продължителен растеж на бизнеса без необходимост от увеличаване на рекламния бюджет.

NEXT BASKET предлага вградени SEO функции, които осигуряват основните предпоставки за успешна оптимизация. Всичко, от което има нужда бизнесът, е да активира и настройва тези функции, и след това да се фокусира върху детайлите, които изграждат окончателния успех. С тази нова платформа, вече не е нужно да се борите с многобройните и сложни задачи на SEO. С NEXT BASKET, успехът в онлайн търговията е само на няколко клика разстояние.

Автоматизирани SEO функции

NEXT BASKET е уникална в своята област - тя е разработена с  SEO, различавайки се от повечето други SaaS платформи, които често оказват съпротивление на оптимизацията. Вътрешни функции на платформата, които спомагат за подобрено класиране в търсачките, са многобройни:

● Сайтът зарежда за под 1 секунда, като постига над 95% рейтинг на Google за качество;

● Функцията за масово обновяване на SEO таговете и свързаните продукти;

● Автоматичното създаване или оптимизиране на метаданните за всички страници на сайта;

● Оптимизация на изображенията със специално внимание към размера и типа на файла, заглавието на изображението и Alt тага;

● Вграден SEO робот, който проверява сайта и отбелязва открити грешки;

● Създаване на динамична карта на сайта, която се обновява при всеки нов въведен елемент;

● Автоматично индексиране на категории, филтри и продукти в Google и други.

Освен това, NEXT BASKET предлага интеграции с всички ключови Google инструменти за следене и оптимизиране на класиранията в търсачките, като Google Search Console и Google Analytics, както и аналитични инструменти като Google Tag Manager и Google Data Studio.

Надграждане с професионални SEO услуги

Въпреки автоматизацията на множество технически аспекти от SEO, NEXT BASKET разбира, че специализираната работа е необходима за тези, които искат да достигнат до върха. Затова платформата предлага на своите партньори широка гама от SEO услуги, включително начален анализ на сайта, техническа оптимизация, стратегии за създаване на съдържание и стратегии за изграждане на силни, качествени връзки към сайта.

В зависимост от начина на използване на платформата, NEXT BASKET предлага различни нива на платени и безплатни услуги. Партньорите имат възможност да поискат консултация с експерт, за да определят специфичните нужди на техния сайт и бизнес.

Следващите месеци ще покажат дали и как NEXT BASKET ще промени начина, по който онлайн търговците инвестират в своята видимост в интернет.  

NEXT BASKET – Успехът е добра идея.

NEXT BASKET е иновативен 360-градусов бизнес модел за управление на електронни магазини. Неговата екосистема включва 5 в 1 решения в помощ на e-търговците, като софтуерна платформа от ново поколение, интегрирана ERP система, фулфилмънт складов софтуер, собствени складови пространства и 125 платени и безплатни услуги за дигитален маркетинг и онлайн бизнес. Българският стартъп е основан през 2022 г. и към момента има над 60 служители.

Официалният старт на продажбите се очаква през юли 2023 г.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес