Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-големият акционер в "Петрол" не може да си върне заема към КТБ

24 февруари 2015, 12:27 часа • 14626 прочитания

Най-големият акционер в „Петрол” иска да бъде обявен в несъстоятелност. Става въпрос за „Алфа Кепитъл”, която държи 28,85% от акциите на компанията и е един от най-големите кредитополучатели от КТБ, информира "Капитал", позовавайки се на документи от Търговския регистър.

Към 23 декември общата сума на дълга е 105.04 млн. лв. - това прави "Алфа кепитъл" четвъртия по размер на отпуснатия заем кредитополучател от затворената преди няколко месеца КТБ, уточнява "Капитал".

В последните дни на 2014 г. обаче "Алфа Кепитъл" е поискала да бъде обявена в несъстоятелност с молба до Окръжен съд - Ловеч, след като в края на миналата година премести седалището си в града на адрес, където са регистрациите на фирми на председателя на съвета на директорите на "Петрол" Гриша Ганчев. Основният мотив за искането на несъстоятелност е заемът от КТБ, който е изискан предсрочно, а дружеството няма възможност да го плати.

Според слуховете в „Петрол” има рокади, като целта е управлението на компанията да бъде поето от Гриша Ганчев и Валентин Златев.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес