Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жаклен Коен е освободен като изпълнителен директор на БЕХ

09 февруари 2016, 14:54 часа • 4310 прочитания

Сериозни промени по високите етажи на българската енергетика - изпълнителният директор на Българския енергиен холдинг (БЕХ) Жаклен Коен е освободен от поста си, а на негово място в борда на холдинга влиза шефът на "Булгаргаз" Петьо Иванов. Рокадите са направени по решение на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, съобщиха от ръководеното от нея ведомство.

"На събрание на Съвета на директорите на енергийния холдинг за изпълнителен директор ще бъде предложен Петьо Иванов, а за изпълнителен директор на „Булгаргаз“ ЕАД - Николай Павлов. Петьо Иванов е работил като ръководител финансов контролинг и главен счетоводител в Националната електрическа компания, а Николай Павлов е бил финансов директор и член на съвета на директорите на НЕК.

Промените целят оптимизация на работата на Българския енергиен холдинг и влизат в сила след вписване в Търговския регистър към Агенцията по вписванията", гласи официалното съобщение.

Промените вероятно са мотивирани от скандала с газовите доставки за абонатите на "Овергаз", който се разрази около Нова година. Повече подробности прочетете в Expert.bg.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес