Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иновейшън Кепитъл финансира NEXT BASKET след получаването на престижно отличие

22 юни 2023, 14:23 часа • 947 прочитания

Преди предстоящия старт на платформата си, NEXT BASKET получава подкрепа от фонда за дялови инвестиции. 

NEXT BASKET, компания, която се е насочила към революционизиране на eCommerce индустрията, обяви придобито финансиране от фонда за дялови инвестиции Иновейшън Кепитъл. Това се случва съвсем скоро след като компанията бе отличена с титлата „Start-up на годината“ на конкурса „Компания на годината 2023“. Финансовата подкрепа е знак за голямото доверие в екипа, бизнес модела и потенциала на NEXT BASKET.

От момента на създаването си през 2022 година, NEXT BASKET се фокусира върху добавянето на стойност за онлайн търговците. Компанията предоставя не само стандартни SaaS решения, но и 360-градусова инфраструктура и допълнителни услуги за електронна търговия, като позволява на търговците да се съсредоточат върху създаването и продажбата на своите продукти.

"Изключително горди сме от кредита на доверие, който Иновейшън Кепитъл ни гласува“, изрази благодарността си Главният изпълнителен директор на NEXT BASKET, маг. инж. Евгени Йорданов. "Финансирането, което получихме, е показателно за доверието в нашето амбициозно начинание и идва, както в резултат от усилията на нашия основател и визионер г-н Борислав Малинов, така и благодарение на работата на целия ни екип. Винаги съм казвал, че екипът стои зад всичко - ние сме си поставили за цел да революционизираме начина, по който функционира електронната търговия и не обещаваме неща, които не можем да изпълним“.

NEXT BASKET планира своя официален старт в България след няколко седмици, а преди това се сдобива с подкрепата на Иновейшън Кепитъл. “Впечатляващото в NEXT BASKET е размахът, с който управлението й работи и бързите темпове, с които преминават през началните препятствия. Платформата участва активно в следващата вълна от компании, които правят достъпа до електронна търговия за обикновения търговец по-лесен и евтин“, коментира екипът на Иновейшън Кепитъл.

С оглед на своята глобална визия и целите за промяна на eCommerce индустрията, NEXT BASKET разработва амбициозна инвестиционна стратегия. Това включва активни усилия за привличане на допълнително външно финансиране и нови инвеститори, като част от плановете си за международна експанзия и иновации.

За NEXT BASKET

NEXT BASKET е иновативен 360-градусов бизнес модел за управление на електронни магазини. Неговата екосистема включва 5 в 1 решения в помощ на e-търговците, като софтуерна платформа от ново поколение, интегрирана ERP система, фулфилмънт складов софтуер, собствени складови пространства и 125 платени и безплатни услуги за дигитален маркетинг и онлайн бизнес. Българският стартъп е основан през 2022 г. и към момента има над 70 служители. Официалният старт на продажбите се очаква през месец юли тази година.

За ИНОВЕЙШЪН КЕПИТЪЛ

„Иновейшън Кепитъл“ АД е фонд мениджър, управляващ фонд за рисков капитал в размер на 21,1 милиона евро за дялово и квази-дялово финансиране. Избран е от Фонд на фондовете („ФМФИБ“ ЕАД) да управлява ресурс от 19.3 млн. евро по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и допълнителен капитал от независими частни инвеститори в размер на 1.8 млн. евро.

За ФОНД НА ФОНДОВЕТЕ

Основната дейност на Фонд на фондовете е структурирането и управлението на финансови инструменти, съфинансирани от европейските структурни и инвестиционни фондове, през програмния период 2014-2020. Дружеството управлява публичен ресурс в размер над 660 милиона евро и предлага на българския пазар широк диапазон от продукти за финансовия сектор, включително гаранции, фондове за дялово инвестиране и редица други.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес