Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иновативният стартъп NEXT BASKET сключва ключово споразумение с логистичната компания euShipments.com за фулфилмънт и доставки

28 юни 2023, 17:27 часа • 2105 прочитания

NEXT BASKET, иновативната софтуерна платформа, предлагаща 360-градусов бизнес модел за онлайн търговия, сключи дългосрочно споразумение за фулфилмънт (складиране на продукти за онлайн доставки) с euShipments.com. Това стратегическо партньорство дава възможност на всички компании, използващи NEXT BASKET, да се възползват от глобалната мрежа на euShipments.com и да осигурят бързи и надеждни доставки до над 27 държави в Европа.

euShipments.com има значителен опит в обработката и доставката на пратки от електронна търговия, което ще позволи на партньорите на NEXT BASKET да се фокусират изцяло върху своя онлайн бизнес. Сега те могат да се доверят на професионалистите за управлението на поръчките и доставките до крайните клиенти както в България, така и зад граница, без да се налага да развиват вътрешни логистични отдели.

В момента euShipments.com разполага със складове в 12 европейски държави и работи с унифициран оперативен и софтуерен модел. Включени са 4 държави, в които компанията оперира със собствени складове и екипи - България, Румъния, Унгария и Хърватия. Това осигурява на eCommerce логистиката всички необходими ресурси за обработка на онлайн поръчки, независимо от дестинацията, до която трябва да бъдат доставени.

Партньорството между NEXT BASKET и euShipments.com има за цел да улесни онлайн търговците и да им осигури всички предпоставки за бърз и безпроблемен растеж на европейските пазари, като гарантира сигурна и своевременна доставка до крайните потребители.

Борислав Малинов, основател на NEXT BASKET, коментира: "Решихме да установим това партньорство с една единствена цел - да осигурим на всички потребители на платформата на NEXT BASKET достъп до по-голям кръг от специализирани услуги. euShipments.com е пример за такава специализация, като компанията осъществява сигурни доставки до България и Европа вече повече от 10 години. Нашето партньорство ще даде възможност на онлайн търговците да бъдат по-конкурентоспособни при разширяването си на нови международни пазари."

“С това партньорство NEXT BASKET затваря цикъла от услуги и активности около един онлайн бизнес. От платформата за тестване на продуктите, през маркетинга до генериране на поръчките. След това се намесваме ние. Продаваната от клиентите на NEXT BASKET стока може да бъде в някой от нашите фулфилмънт складове, където приемаме поръчките, опаковаме пратките и след това се грижим за доставката до крайния клиент; но ние от euShipments можем да товарим пратките и от адресите на онлайн търговците - ако те сами се грижат за фулфилмънт активностите, и “инжектираме” обемите им в нашата мрежа за eCommerce доставки.” - споделя Ашхен Гарабедова, Фулфилмънт нетуърк мениджър в euShipments, която води реализирането на проекта и партньорството от тяхна страна.

Очакваме старта на NEXT BASKET през месец юли тази година, а дотогава продължаваме да следим всички новини около развитието на новата българска софтуерна платформа за електронна търговия, която наскоро спечели отличието „Компания на годината“ в категория „Стартъп на годината“, а впоследствие получи и финансиране от фонда за дялови инвестиции Иновейшън Кепитъл.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес