Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хиляди щурмуваха моловете в търсене на намаленията на "черния петък"

27 ноември 2015, 20:13 часа • 6858 прочитания

Голямото предпразнично пазаруване започна и за българите, а истерията около намаленията по време на "черния петък" завладя и хората у нас. В последния петък от ноември хиляди щурмуваха магазините и буквално парализираха големите градове, предаде "Нова телевизия".

"Черният петък" се оказа отлична възможност за хиляди да опразнят джобовете. Истерията за огромни намаления обаче доведе и до огромни задръствания и буквално спря движението около моловете в големите градове. В желанието по-бързо да стигнат до евтините стоки десетки попаднаха в капана на трафика. А паркингите се препълниха от сутринта.

През целия ден около моловете трафика регулират и допълнителни екипи на КАТ. 

Сериозни задръствания около големите търговски центрове има заради намаленията на "черния петък", съобщава и bTV. Още по-тежко стана привечер, когато хората вече са си тръгнали от работа и могат спокойно – или недотам спокойно – да се оттдадат на пазаруване. Лошото време и дъждът допринасят за трудностите. Затрудненията в движението и паркирането започнаха още от ранния предиобед.

Треската за пазаруване за едни, се оказа допълнителна работа за други. "То "черен петък" е за Пътна полиция, не за магазините", коментира Любомир Костадинов, началник сектор "Пътна полиция". "Спрени са абсолютно всички почивки и всички са на улицата. Проблем е, че самите молове не могат да поемат автомобилите, които искат да влязат вътре”, обясни още Костадинов. 

При мола на "Цариградско шосе" в София имаше паркирани автомобили в зелените площи. В паркинга свободни места почти не се намират. Дори и служителите, чиито офиси са там и имат служебен абонамент за колите си, се налагаше да чакат по около час за паркинга.

Особено тежко е положението на бул. "Ситняково" в столицата. Хората Обвиняват КАТ, че не са предвидили възможносто струпване в деня с големите намаления.  Голямо задръстване има и на "Черни връх", където при кръстовището на мол "Парадайс" колите се трупат, за да влязат в подземния паркинг.

Поне до Коледа мерките около всички молове ще са засилени.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес